Serviceavtal solcellsanläggningar

Få full koll på din solcellsanläggning

Med EnergiEngagemangs serviceavtal kan du känna dig trygg att din solcellsanläggning producerar maximalt. Genom webbuppkoppling bevakar vi kontinuerligt din solcellsanläggning. En gång per år utförs en fysisk översyn av anläggningen i syfte att se till att anläggningen levereras såväl tekniskt som ekonomiskt.

För mer information, kontakta någon av våra projektutvecklare så berättar de mer.

Välj den servicenivå som passar dig bäst

Bas

Med vårt Bas-paket säkerställer vi att din anläggning alltid är i gott skick och fungerar som den ska. Vi genomför ett platsbesök per år där vi utför nödvändigt underhåll för att bevara anläggningens prestanda och förlänga dess livslängd. Vi ser till att nödvändiga uppdateringar görs och stämmer av den verkliga produktion med den prognostiserade. Genom att upprätthålla underhållet enligt tillverkarens riktlinjer säkrar vi att garantier fortsätter att gälla.

Trygg

Med Trygg-paketet kan du känna dig säker på att din anläggning fungerar optimalt. Utöver det underhåll som ingår i Bas-paketet, övervakar vi anläggningen noggrant och ger regelbundna rapporter om dess status. I samband med platsbesöket genomför vi även termografering på AC-sidan (bilderna medföljer serviceprotokollet). Detta innebär att du alltid har en tydlig bild av hur din anläggning presterar och kan känna dig trygg i att allt fungerar som det ska.

Trygg+

Trygg+ är vårt mest omfattande servicepaket, där vi inte bara underhåller och övervakar din anläggning, utan även vid platsbesök genomför en omfattande termografering med drönare för att identifiera eventuella avvikelse i panelerna eller störande moment. Vi utför även prestanda- och funktionsmätning på strängnivå för att identifiera förbättringsmöjligheter och säkerställa att din anläggning alltid ger maximal effekt och lönsamhet.

Ring och prata service med oss

Vi tar gärna ett möte så hittar vi ett serviceerbjudande som passar dig bäst.

Ring vår växel så blir du kopplad till en säljare i din region.

010-30 30 100

info@energiengagemang.se

Platsbesöket

Vid ett platsbesök genomför vi en grundlig genomgång av er solcellsanläggning för att säkerställa optimal drift och funktion. Vi börjar med att granska växelriktarnas inställningar och går igenom eventuella felloggar för att identifiera potentiella problem. Därefter rengör vi växelriktarnas fläktar och kylflänsar för att säkerställa att de fungerar effektivt. Vi utför också en visuell kontroll av installationens status, inklusive paneler, montagesystem och brytare, samt kablage och infästningar för att upptäcka tecken på slitage, skador eller eventuella råttangrepp.

För att ytterligare säkerställa säkerheten utför vi utlösningsprov av brytare och automatsäkringar. Vi jämför den verkliga produktionen med den prognostiserade för att säkerställa att systemet presterar enligt förväntan. Vid behov uppdaterar vi även mjukvaran i växelriktarna för att hålla systemet uppdaterat med den senaste teknologin.

Monitorering och övervakning

Vår monitoreringstjänst ger er full kontroll över era solcellsanläggningar och batterisystem. Genom kontinuerlig övervakning kan vi identifiera eventuella problem i realtid, vilket möjliggör omedelbara åtgärder för att minimera driftstopp och maximera energiproduktionen. Ni får regelbundna uppdateringar och varningar vid avvikelser, så att ni alltid kan känna er trygga med att era system fungerar optimalt.

Termografering

Med avancerad termografi kan vi snabbt identifiera överhettade komponenter eller andra dolda problem i era solcellsanläggningar. Genom att upptäcka dessa problem tidigt kan vi åtgärda dem innan de utvecklas till större och mer kostsamma reparationer.

Behöver jag verkligen ett serviceavtal?

Mycket kan du göra själv. Men för fastighetsbolag med flera anläggningar eller en BRF vars styrelsemedlemmar har ont om tid kan det vara både bekvämt och tryggt att låta någon annan sköta drift och underhåll. I den här filmen visar vi kort vad du enkelt kan göra själv.

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

070-330 03 31

erik.rindeskar@energiengagemang.se

Hej, jag pratar gärna solenergi med dig!

Är du intresserad av vad du som markägare kan få ut i arrende? Är ditt företag intresserad av att äga en solcellspark? Vill du veta vad en PPA kan kosta? Slå gärna en signal eller skicka ett mail, så kan jag berätta mer.


Erik Rindeskär

Vill du att vi kontaktar dig?

Vill du få en offert eller har specifika frågor gällande solenergi och/eller energilager? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort.